Foto: Bildbyrån

Det var minst sagt en dramatisk avslutning i U17-VM under söndagen, och Brasilien kunde genom sin briljans skriva in sig som vinnare för fjärde gången. Ett avgörande mål i den 93:e matchminuten gav brassarna anledning att fira på hemmaplan.

Först var Brasilien fantastiskt bra i gruppspelet och fick med sig tre raka segrar. Sedan skulle det vara dags för utslagsfasen. Väl där kämpade man sig igenom Chile, Italien och Frankrike, för att slutligen ställas mot Mexiko i final. De senare hade å sin sida inte imponerat enormt i gruppspelet. Där blev det nämligen ”bara” en seger, en oavgjord och en förlust. Men som en av de bästa treorna belönades mexikanerna med ett avancemang. I semifinalen var det nära att ta stopp, när man spelade oavgjort mot Nederländerna efter 90 minuter. Därefter var spänningen nära att slå i taket och matchen tog sig hela vägen till ett straffläggningsavgörande, där Mexiko drog det längsta strået och vann.

Och det blev minst sagt en nervkittlande final mellan Mexiko och Brasilien. Den första halvleken var jämn, där varken Mexiko eller Brasilien fick känna nätrassel. I den andra halvleken var det dock Mexiko som skulle få utdelning först och fick sätta en balja i matchens 66:e minut. Det såg länge ut som att hemmanationen skulle få nöja sig med ett silver. Men då vaknade man till. Med sju minuter kvar av ordinarie tid satte de kvitteringsmålet och på stopptid, närmare bestämt minut 93, gjorde de ytterligare ett mål som befäste siffrorna 1-2, till Mexikos stora besvikelse. Brasilien skrev in sig i historien som vinnaren av U17-VM 2019, ett guld som var deras fjärde i rangordningen.

Frankrike gick segrande ur matchen om tredjeplatsen. De besegrade Nederländerna med 1-3.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här