Foto: Wikimedia

Trots en förlust mot det portugisiska laget i fredags kan de svenska damerna nu placera sig högst upp i sin Algarve Cup-grupp. En schweizisk seger i gårdagens möte med Portugal gör att samtliga lag fått med sig tre poäng vardera, där den positiva målskillnaden tar Sverige till toppen. I och med detta är laget klara för en kamp om turneringens tredjeplats.

Motståndet som väntar där är det kanadensiska laget, som lyckades vinna sin grupp genom att spela mållöst mot Island samt besegra Skottland med 1-0. I finalen kommer Polen och Norge göra upp, som båda fick med sig full pott i sina gruppspelsmöten.

Så sent som i fjol möttes Sverige och Kanada i turneringen när de spelade i samma grupp. Här slutade mötet 3-1 till det svenska laget, vilket i morgondagens match skulle resultera i en pall-placering. Nationen som också är klar för sommarens VM har spelat mot Sverige vid sammanlagt 21 tidigare tillfällen, där majoriteten av vinsterna gått till de blågula.

Här följer samtliga placeringsmatcher i Algarve Cup 2019
Final: Polen-Norge
Match om tredjeplats: Kanada-Sverige
Match om femteplats: Skottland-Danmark
Match om sjundeplats: Schweiz-Spanien
Match om niondeplats: Portugal-Norge
Match om elfteplats: Kina-Nederländerna

Alla placeringsmatcher äger rum under morgondagen. Mötet mellan Sverige och Kanada har avspark klockan 18:00 svensk tid och går då att se i TV12 samt hos C More.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid