Sveriges lagkapten, Caroline Seger, tackar för sig i landslaget. Nations League-matchen mot Spanien den 5 december blir hennes sista.

Under söndagen kom ett ganska väntat men ändå plötsligt besked. Caroline Seger slutar i det svenska landslaget, detta meddelar hon i en intervju med Svenska Fotbollförbundet (SvFF). På tisdag 5 december går hon ut till sin sista landskamp i den svenska landslagströjan.

– Jag har kommit till ett beslut, att det efter 18 år i landslaget är över. Det är sorgligt, men det är sant, säger 38-åringen till SvFF och fortsätter:

– Det har så klart varit en process att landa i det här beslutet. Jag tror någonstans att oavsett när jag tagit det så skulle jag aldrig känt att det var 110 procent rätt, eftersom jag levt med det här under så många år, och tillbringat mer än hälften av mitt liv tillsammans med många i landslaget.

Sedan landslagsdebuten som 20-åring (2005) har Caroline Seger gjort 240 landskamper för Sverige och Nations League-mötet med Spanien blir landskamp nummer 241 för att avsluta karriären i den blågula tröjan. I och med det är hon som bekant den meste landslagsspelaren genom tiderna i det svenska landslaget.

– Landslaget har betytt allt för mig. Jag var fem år gammal när jag började drömma om att få spela för Sverige. Att nu ha representerat Sverige under 18 års tid har varit en ära och något jag kommer bära med mig för resten av livet. Det har blivit en familj som man levt med, landslaget har varit mitt andra hem, säger Seger.

Caroline Seger har i landslaget vunnit OS-silver både 2016 och 2020. Hon har även vunnit VM-brons 2011, 2019 och 2023.

VM-fotboll.se vill rikta ett tack till Caroline Seger för en fin landslagskarriär och för att hon som förebild har stakat ut vägen för många fotbollsspelare både bakåt i tiden och framöver.

Uppdatering 6 december 2023:
Caroline Seger slutade på 240 landskamper då hon inte fick speltid borta mot Spanien.


Borussia Dortmund - Real Madrid