Foto: Bildbyrån

Caroline Seger kommer inte att följa med landslaget till Irland för VM-kvalmötet på torsdag. Lagkaptenen stannar hemma och återhämtar sig från en skada, Emma Berglund ersätter.

Under gårdagen tog FC Rosengård sitt tolfte SM-guld. Då fanns Caroline Seger på bänken under hela guldmatchen, med en mindre skada i benet. Samma skada sätter nu stopp för Segers deltagande i den kommande landslagssamling.

– Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds imorgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget att hon missar de två kommande matcherna som väntar. Vi hoppas att hon så snart som möjligt är tillbaka och är redo för spel igen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till landslagets hemsida.

Sverige kommer att ställas mot Irland i VM-kvalet på torsdag, på bortaplan med matchstart 20:00. Den 26 oktober väntar sedan en träningslandskamp borta mot Skottland. Till dessa två matcher kommer alltså inte den svenska lagkaptenen Caroline Seger att finnas tillgänglig. Hon ersätts i truppen av sin klubbkamrat till vardags, Emma Berglund.

Berglund gjorde comeback i landslaget i juni i år, efter fyra års frånvaro. Hon spelade dock inte OS för Sverige i somras, då hon själv valde att tacka nej till att bli uttagen inför Peter Gerhardssons truppsläpp. Men nu är hon alltså tillbaka i landslaget igen. Emma Berglund har gjort 56 A-landskamper för Sverige.


Bayern Munich - Real Madrid