På grund av oroligheterna som pågår i Colombia där invånarna har tröttnat på regeringen och skapat uppror har nu gjort att Colombia fråntagits värdskapet i Copa America. Den colombianska regeringen har velat få turneringen flyttad så de ska kunna anordna Copa America tillsammans med Argentina. Men det sydamerikanska fotbollsförbundet har avslagit den frågan och fråntagit dem värdskapet. Nu kommer turneringen enbart att spelas i Argentina. 

Men även Argentina är ett osäkert kort inför Copa America som ska starta 12 juni. Landet har drabbats hårt av covid-19 på senaste tiden vilket har lätt till att landet bland annat stängt ner all fotboll till och med 31 maj.

Men Argentina uppger att de är redo att axla värdskapet och nu ska hela Copa America spelas i Argentina. Vart matcherna som skulle ha spelats i Colombia nu ska spelas är dock fortfarande inte bestämt.

De spelplatser som är bestämda sedan innan i Argentina är Buenos Aires, Córdoba, Mendoza och Santiago del Estero.

Sedan tidigare har Australien och Qatar valt att dra sig ur turneringen till följd av pandemin vilket har gjort att Copa America denna gång enbart kommer innehålla 10 lag.

Brasilien är regerande mästare då man vann Copa America 2019.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid