Efter en imponerande prestation i semifinalerna är det nu klart att Brasilien och USA kommer att mötas i finalen av CONCACAF Women’s Gold Cup 2024. Matchen spelas på Snapdragon Stadium i San Diego den 10 mars.

Det ligger höga förväntningar på finalen mellan två av de mest framstående nationerna inom damfotbollen. Brasilien säkrade sin plats i finalen efter en övertygande 3-0-seger mot Mexiko i semifinalen. Ledda av tränaren Arthur Elias visade laget upp ett imponerande spel och hade bra kontroll över matchen från början till slut.

I den andra semifinalen ställdes USA inför en tuff utmaning mot Kanada. Trots att vädret inte var på deras sida, med mycket regn och en svårbemästrad plan, kämpade USA sig igenom till finalen efter en vinst på straffar. Med Alyssa Naeher som stod för avgörande räddningar visade USA beslutsamhet och varför de hör hemma bland de bästa lagen i världen.

Finalen mellan Brasilien och USA kommer att bli spännande. Brasilien har ett starkt försvar och är i imponerande form, medan USA har ett fantastiskt anfall. De båda lagen har imponerat under turneringen och förtjänar verkligen sina platser i finalen. 

Matchen kommer att visas den 11 mars klockan 02:15 svensk tid. Det går att se den på Paramount+ och på CONCACAFs officiella plattformar.