Foto: Bildbyrån

I natt startade Grupp A i Copa America sin långa resa mot slutspel. Argentina ställdes emot Chile i en jämn drabbning. Paraguay å sin sida hade inga problem med att avfärda Bolivia.

Den 13 juni spelades den första omgången i Copa America, när Grupp B fick inleda mästerskapet. Under den sena gårdagskvällen var det dags för Grupp A att spela boll i Brasilien.

Lionel Messi och hans Argentina tog emot Chile sent igår kväll, svensk tid. Det var just Lionel Messi som gav sitt Argentina ledningen i matchen. Efter lite mer än 30 minuter spelade av matchen borrade Barcelona-stjärnan in en frispark på klassiskt manér.

Chile skulle dock hinna med en kvittering innan matchens slut. Efter att Arturo Vidal, till vardags i Inter, blivit fälld i straffområdet och missat den efterföljande straffen kunde Eduardo Vargas sätta in returen till 1-1, som blev slutresultatet.

I den andra matchen under natten vann Paraguay bekvämt med 3-1 mot Bolivia. Det var Bolivia som tog ledningen i matchen, tidigt i första halvlek. Men efter att Jaume Cuellar dragit på sig ett rött kort för Bolivia innan halvtidspaus, så fick Paraguay spela med en man mer i hela den andra halvleken. Då vändes matchen.

Paraguay gjorde två mål inom loppet av tre minuter efter dryga kvarten, innan man satte spiken i kistan med tio minuter kvar att spela.

Nattens resultat i Copa America

Argentina – Chile 1-1

Målskytt Argentina: Lionel Messi

Målskytt Chile: Eduardo Vargas

Paraguay – Bolivia 3-1

Målskyttar Paraguay: Angel Romero 2, Kaku

Målskytt Bolivia: Erwin Saavedra


Borussia Dortmund - Real Madrid