Förutom att Europa och Afrika ska ta fram sina sista VM-representanter under de kommande dagarna, så kommer även de interkontinentala playoff-matcherna att gå av stapeln. Här gör fyra landslag ifrån Oceanien, Asien samt Nord- och Sydamerika upp om de två sista biljetterna till Ryssland nästa sommar.

Honduras och Australien gör upp i det första mötet, där inledningsmatchen spelas på fredag kväll. Det centralamerikanska laget börjar med hemmaplan och har siktet inställt på sitt fjärde VM-deltagande. Laget har aldrig tagit sig förbi gruppspelet, men är ändå ett lag att räkna med. Som ett utav de högst rankade lagen i det Nord- och Centralamerikanska kvalet slapp man de tre första omgångarna i kvalet och kunde trots enbart två utav sex möjliga segrar ta sig vidare till den sista kvalomgången. Här var det till slut enbart målskillnaden som gjorde att laget missade en direktplats och istället fick ta vägen till VM via veckans kommande matcher.

Australien har tidigare deltagit i världsmästerskapet fyra gånger och som bäst tagit sig till åttondelsfinal.Tidigare fick nationen kvala till VM via det Oceaniska kvalet, men får sedan 2010 kvala tillsammans med Asien istället. Sedan dessa har laget tagit sig till VM vid samtliga försök. I kvalet kom man in i den andra omgången, där man vann sin grupp med god marginal efter 7 utav 8 möjliga vinster. I omgång 3 var det målskillnaden som gjorde att laget missade en biljett till VM och man ifkc istället göra upp med Syrien om vilket utav lagen som skulle få spela i det interkontinentala mötet. Efter ordinarie tid i det andra mötet stod det oavgjort, men på förlängning kunde man göra det sista och avgörande målet.

Honduras – Australien 10 november 23:00
Australien – Honduras 15 november 10:00

I det andra mötet är det Oceaniens enda representant Nya Zeeland som gör upp mot Sydamerikanska Peru. Nya Zeeland ses som ett utav de bästa lagen i Oceaniens kval och har tagit sig hela vägen till VM vid två tillfällen. Dock har resan tagit slut vid gruppspelet bägge gångerna. I kvalets gruppspel tog man en klar vinst med full pott i samtliga matcher. Även i det andra gruppspelet tog man hem en solklar vinst, vilket ledde till en playoff-match mot Salomonöarna om platsen i det interkontinentala kvalet. Dubbelmötet inleddes med en 6-1 vinst på hemmaplan, vilket var en målskillnad som motståndarna aldrig klarade av att ta igen.

Peru har i sin tur varit med i fyra VM-slutspel där man som bäst tagit sig hela vägen till kvartsfinal. I det sydamerikanska kvalet, som enbart består utav en stor tabell med samtliga lag, lyckades man samla på sig 26 poäng i de 18 matcherna. Även Chile lyckades med detta, men med en sämre målskillnad var det Peru som tog sig till det interkontinentala mötet.

Nya Zeeland – Peru 11 november 04:15
Peru – Nya Zeeland 16 november 03:15

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.