När vi nu har lagt ett mycket händelserikt VM bakom oss så får vi blicka framåt mot nästa stora fotbollshändelse, vilket för oss svenskar blir fotbolls-EM 2016. Redan i nästa vecka drar kvalet igång för de lag som vill få en av de 24 eftertraktade platserna.

Sverige inleder sitt kval med en match mot Österrike på måndagen den 8 september. Matchen spelas på Ernst Happel-Stadion i Wien och kommer även att sändas på Kanal 5 så att vi alla kan följa matchen direkt.

Ett par dagar innan kvalet drar igång, närmare bestämt den 4 september, spelar Sverige en träningslandskamp mot Estland för att komma igång inför kvalets viktiga matcher. Laguppställningen inför dessa två matcher släpptes under gårdagen och det blev en del överraskningar när Hamrén bland annat hade med nya tillskotten Emil Forsberg, Nabil Bahoui och Branimir Hrgota i truppen. Dock får laget klara sig utan Marcus Berg, som under en match i förra veckan bröt nyckelbenet. Dessutom kom under presskonferensen nyheten att Markus Rosenberg slutar sin karriär i landslaget.

Förutom matchen mot Österrike väntar ytterligare nio kvalmatcher som kommer att spelas fram till och med oktober nästa höst. Först då kan vi vara säkra på att Sverige är ett lag som får spela EM eller ej.