Imorgon onsdag inleder det svenska damlandslaget en mycket viktig turnering som avgör om de kommer få delta i sommarens olympiska spel eller ej. Totalt kommer 12 lag att delta i damernas turnering, varav tre lag är ifrån Europa. Sedan tidigare är Tyskland och Frankrike klara för två utav dessa platser, utifrån deras prestationer i förra årets världsmästerskap, där de placerade sig som bästa europeiska lag. Den sista platsen kommer nu att tilldelas vinnaren i den kommande mini-turneringen i Holland, där Sverige har en chans att segra.

Totalt är det fyra lag (Sverige, Norge, Schweiz och Holland) som kommer att göra upp i en turnering där alla möter varandra en gång på konstgräsplanen i Rotterdam. När alla matcher är spelade läggs poängen ihop och det lag som ligger i toppen av tabellen får en biljett till OS. Sverige inleder turneringen med en match mot Norge på onsdag och därefter följer Schweiz på lördag och Holland nästa onsdag. Samtliga matcher kommer att visas i Kanal 5.

Sommar-OS pågår mellan den 3-20 augusti och de lag som redan nu är klara för spel är Brasilien, Colombia, Frankrike, Tyskland, Sydafrika, Zimbabwe, Nya Zeeland, Kanada och USA. Förutom ett ytterligare europeiskt lag kommer även ett ytterligare asiatiskt land att plockas fram inom de närmsta dagarna.


Borussia Dortmund - Real Madrid