Idag presenterade damernas förbundskapten Peter Gerhardsson den trupp som kommer att spela i Sveriges inledande kvalmatch till fotbolls-VM 2019 i Frankrike. Detta blir lagets första match under Gerhardssons ledning och truppen som plockades ut ser ut såhär:

Målvakter: Hilda Carlén, Hedvig Lindahl och Zecira Musovic.

Försvarare: Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Jessica Samuelsson, Jonna Andersson, Mia Carlsson och Nathalie Björn.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Petra Andersson, Hanna Folkesson, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Julia Spetsmark, Lina Hurtig, Marija Banusic, Fridolina Rolfö, Tove Almqvist och Johanna Rytting Kaneryd.

Lotta Shellin är ett namn som något oväntat inte är med i truppen, men ska enligt Peter Gerhardsson inte känna sig hundra för att kunna spela den kommande matchen. Även Lisa Dahlkvist uteblir för att få göra plats åt andra spelare.
Samtidigt är Marija Banusic ett utav de namn som överraskar i truppen. Gerhardsson säger själv att han ser kvaliteter hos henne som han vill locka fram och förstärka för att eventuellt kunna utveckla till en fullfärdig landslagsspelare. Totalt är det 9 nya spelare som tar plats i truppen jämfört med det lag som spelade vid EM i somras.

Sverige spelar sin inledande kvalmatch mot Kroatien den 19 september.