Foto: Bildbyrån

För en liten stund sedan presenterade Peter Gerhardsson den trupp som kommer att samlas i april för landskamper mot Tyskland och Österrike. Under samlingen kommer man att befinna sig såväl i Sverige som i Österrike, då den sista matchen spelas på bortaplan.

Mötet på Friends Arena är samlingens stora höjdpunkt, då man räknar med en rekordstor publik. Att hamna i finrummet där herrarna vanligtvis spelar är dock inte det viktigaste för förbundskaptenen. Istället är det den unga publikens upplevelse som han fokuserar på.
– Att spela på Friends inför publiken i Stockholmstrakten ger möjligheten att visa upp sig för svenska tjejlag som har landslagsspelarna som idoler. Mot Sydkorea i Göteborg hoppas vi sedan fånga upp publiken där, säger Peter Gerhardsson under presskonferensen.

Här är den svenska truppen mot Tyskland och Österrike:

Målvakter
Hedvig Lindahl, Zećira Mušović och Jennifer Falk

Backar
Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Amanda Ilesteds, Nilla Fischer, Hanna Glas, Jonna Andersson, Nathalie Björn, Mia Carlsson

Forwards
Anna Anvegård, Kosovare Asllani, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö, Hanna Folkesson, Elin Rubensson, Lina Hurtig, Olivia Schough, Sofia Jakobsson, Madelene Janogy, Julia Zigiotti Olme och Caroline Seger

Spelarna kommer att samlas den 1 april och förbereder sig då inför landskamperna mot Tyskland den 6 april och mot Österrike den 9 april.

Ett steg närmare plats i VM-truppen

Trots att det är ett tag kvar tills den slutliga VM-truppen plockas ut ger dagens uttagning en stark fingervisning kring vilka spelare som kommer att få följa med till Frankrike. Jämför man herrarnas VM-trupp från i fjol med det lag som togs ut till den sista samlingen i mars så var det endast tre namn som skiljde sig åt. Det handlade då om Robin, Olsen, Albin Ekdal och Marcus Rohdén som inte blev utvalda på grund av skadeproblem.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid