Foto: Svensk Fotboll

I och med nÀsta sommars vÀrldsmÀsterskap kommer vÄren 2019 att bli en otroligt viktig uppvÀrmning för det svenska damlandslaget. Inte minst för att spelarna ska kunna spela ihop sig ordentligt, men Àven för att Peter Gerhardsson ska kunna plocka ut den bÀsta möjliga truppen till mÀsterskapet.

Tidigare i förra veckan meddelade svenska fotbollsförbundet att damlandslaget kommer att inleda det nya Äret med en samling i Sydafrika den 14-23 januari. HÀr kommer man förutom trÀningar att spela en match mot nationens egna damlandslag pÄ Cape Town Stadium den 22 januari, precis pÄ samma sÀtt som man gjorde vid Ärets lÀger i landet.
– Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med samlingen som genomfördes i Sydafrika i januari. NĂ€r vi fick möjligheten att Ă„ter resa dit för en ny samling och match i Kapstaden var vi direkt intresserade. Vi slipper nĂ„gon nĂ€mnvĂ€rd tidsskillnad och sĂ„ Ă€r det givetvis en gynnsam miljö för de sportsliga förutsĂ€ttningarna i januari, sĂ€ger förbundskapten Peter Gerhardsson pĂ„ svenskfotboll.se.

Redan idag togs truppen till denna samling ut och nÄgot förvÄnande bestÄr den av till största del spelare ifrÄn de svenska klubbarna. Hela 16 av de 24 namnen spelar till vardags i Damallsvenskan. Anledningen till detta Àr enligt Gerhardsson att den svenska ligan har uppehÄll medans de internationella fortfarande spelas. Dessutom fÄr de hÀr spelarna som kanske vanligtvis inte brukar fÄ sÄ mycket speltid möjligheten att visa upp sig.

MĂ„lvakter: Zecira Musovic, Cajsa Andersson och Jennifer Falk.

Försvarare: Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Hanna Glas, Anna Oskarsson, Jonna Andersson och Mia Carlsson.

MittfÀltare/Anfallare: Caroline Seger, Julia Roddar, Julia KarlernÀs, Elin Rubensson, Kosovare Asllani, Olivia Schough, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Lina Hurtig, Anna AnvegÄrd, Fridolina Rolfö och Julia Zigiotti Olme.

Förutom samlingen i Sydafrika Àr det redan nu klart att laget kommer att medverka vid Algarve cup under slutet av februari-början av mars, samt att man den 6 april intar Friends Arena tillsammans med det tyska landslaget. Biljetter till denna match slÀpps den 13 december.

Sofie Hansson