Det svenska damlandslaget förbereder sig i denna stund inför en avgörande match i Nations League. Det vankas playoff mot Bosnien-Hercegovina. Matchen, som är en del av ett dubbelmöte, kommer att spelas på konstgräs i Stockholm den 28 februari.

Sverige inleder dubbelmötet med en bortamatch i Bosnien-Hercegovina, som äger rum på FFBH Training Center i Zenica den 23 februari. Returen spelas fem dagar senare och blir avgörande för Sveriges fortsatta plats i A-divisionen i Nations League. En viktig förändring i landslagets spelplats har skett, då de oftast spelar sina hemmamatcher på Gamla Ullevi i Göteborg. Istället har damerna valt att ha Tele2 Arena som matchplats, inte minst på grund av årstiden. Spel på konstgräs anses vara en optimal lösning med tanke på de rådande förhållandena i slutet av februari. 

Matchen i Stockholm är av stor vikt med tanke på lagets tidigare prestationer. Efter en tredjeplats i Nations League-gruppen och en missad kvalificering till OS, står mycket på spel för det svenska laget. En seger skulle säkra deras plats i A-divisionen och därmed ge dem en fördelaktig position inför EM-kvalet 2025.

För svensk damfotboll är detta inte bara en möjlighet att fortsätta sin resa på internationell nivå. Med en bra placering på världsrankingen och ett VM-brons i bagaget, är förväntningarna på damlandslaget höga. Biljetterna till kvalet är planerade att släppas i mitten av januari. Förhoppningsvis kommer en stor skara fotbollsfans samla sig på Tele2 Arena för att stötta laget. 


Borussia Dortmund - Real Madrid