Foto: Bildbyrån

Det svenska damlandslaget ska samlas för första gången 2021 som en del i uppladdningen inför sommarens OS. Landslaget ska samlas på ett läger som ska genomföras på Malta. Där kommer landslaget att spela två träningsmatcher mot Österrike och Malta och nu har förbundskaptenen Peter Gerhardsson tagit ut den 27 namn stora truppen ska resa med till februarilägret. 

Sverige är redan kvalificerade till sommarens OS i Tokyo och redan nu börjar alltså förberedelserna för det svenska damlandslaget inför turneringen. Peter Gerhardsson har tagit ut 27 spelare som ska resa med till februarilägret. Och truppen består av flera stjärnspelare men även av en sjuttonårig debutant.

Både Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö som utgick skadade i helgen i sina respektive klubblag finns med i truppen och såhär sa förbundskaptenen Gerhardsson på dagens pressträff om deras situation;

–  Vi har pratat med spelarna och det ska vara redo att spela.

Spelarna Zecira Musovic, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson som alla till vardags spelar i Chelsea är även de uttagna. Men där väntar förbundet fortfarande på godkännande gällande inresetillstånd från Malta. Skulle det vara så att deras inresetillstånd från England till Malta inte godkänns så kommer dessa spelare att ersättas av Emma Holmgren, Amanda Nildén och Emma Kullberg.

AIKs 17-åriga talang Rusul Rosa Kafaji är även hon uttagen för första gången i A-landslaget. Kafaji som förra säsongen spelade i Elitettan med AIK och var med och tog upp dem till Allsvenskan har gjort bra ifrån sig i ungdomslandslagen och får nu chansen i A-landslaget.

Peter Gerhardsson har tagit ut fyra debutanter till denna samling, det handlar om spelarna Rusul Rosa Kafaji, Hanna Lundkvist, Josefine Rybrink och Johanna Rytting Kaneryd.

Anna Anvegård som till vardags spelar i FC Rosengård och vann skytteligan i damallsvenskan förra året saknas dock i Gerhardssons trupp. Detta då hon fortfarande inte är i träning efter en skada.

Damlandslaget trupp till februarilägret

Målvakter

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid
Zecira Musovic, Chelsea
Jennifer Falk, Göteborg FC

Utespelare

Jonna Andersson, Chelsea
Magdalena Eriksson, Chelsea
Nilla Fischer, Linköpings FC
Hanna Glas, Bayern München
Amanda Ilestedt, Bayern München
Julia Roddar, Washington Spirit
Josefine Rybrink, Kristianstad
Linda Sembrant, Juventus
Filippa Angeldal, Göteborg FC
Kosovare Asllani, Real Madrid
Hanna Bennison, FC Rosengård
Nathalie Björn, FC Rosengård
Stina Blackstenius, Göteborg FC
Rebecka Blomqvist, Wolfsburg
Filippa Curmark, Göteborg FC
Pauline Hammarlund, Göteborg FC
Lina Hurtig, Juventus
Sofia Jakobsson, Real Madrid
Rusul Rosa Kajafi, AIK
Hanna Lundkvist, Hammarby
Fridolina Rolfö, Wolfsburg
Johanna Rytting Kaneryd, Göteborg FC
Olivia Schough, FC Rosengård
Caroline Seger, FC Rosengård