Sveriges damlandslag ska möta Danmark och Norge i april på hemmaplan. Till dess har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat sin trupp på 25 spelare.

I april månad väntar två härliga landskamper för damlandslaget på hemmaplan. I Malmö och Göteborg väntar Danmark respektive Norge i två tuffa landskamper för att på allvar förbereda sig inför VM-slutspelet i Australien och Nya Zeeland i juli/augusti. Under tisdagen presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson den trupp som ska ta sig an de skandinaviska rivalerna.

Gerhardsson har tagit ut en trupp på 25 spelare. Lina Hurtig och Amanda Ilestedt har ej varit uttagningsbara av olika skäl men Gerhardsson var positiv till situationerna och visade ingen oro inför kommande VM i sommar. I övrigt är Caroline Seger spelklar och tillbaka i truppen efter sin skadefrånvaro. Landslagstruppen i april innehåller många damallsvenska spelare, vilket är roligt. FC Rosengård har med två spelare i nyss nämnda seger samt Olivia Schough. Linköpingsbacken Stina Lennartsson fanns med igen efter sin landskamp mot Tyskland i februari men tvingades till återbud dagar efter uttagningen.. Även målvakten Tove Enblom från KIF Örebro finns med bland tre målvakter, likt februari-samlingen. BK Häcken och Hammarby IF är i övrigt de två klubbar som har med flest spelare i den svenska truppen med tre spelare vardera. Talangerna Anna Sandberg (Häcken) och Matilda Vinberg (Hammarby) får exempelvis chansen igen.

Den 7 april ställs Sverige mot Danmark på Eleda Stadion i Malmö. Den 11 april väntar sedan Norge på Gamla Ullevi i Göteborg. Matcherna är de sista innan VM-samlingen i juli inleds.

Spelschema

7 april:
Sverige – Danmark (Malmö)
15:00

11 april:
Sverige – Norge (Göteborg)
18:30

Truppen

Målvakter

Zecira Musovic, Chelsea
Jennifer Falk, BK Häcken
Tove Enblom, KIF Örebro

Backar

Jonna Andersson, Hammarby IF
Magdalena Eriksson, Chelsea
Linda Sembrant, Juventus
Nathalie Björn, Everton
Emma Kullberg, Brighton
Hanna Lundkvist, Atletico Madrid
Anna Sandberg, BK Häcken
Amanda Nildén, Juventus

Mittfältare/forwards

Kosovare Asllani, AC Milan
Filippa Angeldahl, Manchester City
Hanna Bennison, Everton
Madelen Janogy, Hammarby IF
Fridolina Rolfö, FC Barcelona
Stina Blackstenius, Arsenal
Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea
Caroline Seger, FC Rosengård
Olivia Schough, FC Rosengård
Rebecka Blomqvist, Wolfsburg
Sofia Jakobsson, San Diego Wave
Matilda Vinberg, Hammarby IF
Julia Zigiotti Olme, Brighton