Sverige ska spela landskamper den 16 februari respektive 21 februari mot tufft motstånd. Nu har Peter Gerhardsson släppt truppen för februarilägret.

I mitten av februari, med början nästa vecka, ska damlandslaget träningsspela mot Kina och Tyskland för att påbörja de verkliga förberedelserna inför VM i sommar. Först väntar Kina den 16 februari i Spanien och sedan spelar Sverige mot Tyskland på bortaplan den 21 februari.

Nu har Peter Gerhardsson tagit ut den svenska truppen till landskamperna i februari. Gerhardsson stod för några ”skrällar” i den stora truppen när han valde att kalla in landslagsdebutanter i form av Freja Olofsson, Anna Sandberg och målvakten Tove Enblom. Tre spelare som imponerat på förbundskaptenen under den gångna säsongen och som nu kommer få göra sina första framträdanden i A-landslaget.

– Det är spelare som gjort det bra både i sina klubblag men också med U23-landslaget och nu senast under januarisamlingen. Så det känns spännande att se alla tre i vår miljö nu här i februari, säger Peter Gerhardsson i samband med truppsläppet.

I Hanna Glas frånvaro på högerbacken är platsen öppen för den unga duon Hanna Lundkvist och Stina Lennartsson. Båda får chansen att visa upp sig inför VM-uttagningen i sommar, även om Glas fortsatt är hoppfull till VM-spel i Australien och Nya Zeeland.

Lagkaptenen Caroline Seger finns med i truppen men kommer inte spela några matcher meddelar Gerhardsson. Seger är på väg tillbaka från skada och kommer att finnas med i träning under hela lägret.

Spelschema

16 februari:
Sverige – Kina (Marbella)
18:30

21 februari:
Tyskland – Sverige (Duisburg)
18:15

Truppen

Målvakter

Tove Enblom, KIF Örebro
Zecira Musovic, Chelsea
Jennifer Falk, BK Häcken

Backar

Jonna Andersson, Hammarby IF
Nathalie Björn, Everton
Magdalena Eriksson, Chelsea
Amanda Ilestedt, PSG
Stina Lennartsson, Linköping FC
Hanna Lundkvist, Atletico Madrid
Anna Sandberg, BK Häcken
Linda Sembrant, Juventus

Mittfältare/forwards

Filippa Angeldahl, Manchester City
Kosovare Asllani, AC Milan
Hanna Bennison, Everton
Stina Blackstenius, Arsenal
Rebecka Blomqvist, Wolfsburg
Lina Hurtig, Arsenal
Sofia Jakobsson, San Diego
Madelen Janogy, Hammarby IF
Freja Olofsson, Real Madrid
Fridolina Rolfö, FC Barcelona
Elin Rubensson, BK Häcken
Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea
Olivia Schough, FC Rosengård
Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion
Caroline Seger, FC Rosengård


Borussia Dortmund - Real Madrid