Sex poäng för det svenska landslaget under oktober-samlingen och en VM-plats är inom räckhåll. För det danska laget skulle samma prestation innebära en spikad plats i världsmästerskapet – trots att man har två matcher kvar att spela.

För Danmarks herrlandslag har 2021 varit ett omvälvande år. Sommarens EM-slutspel inleddes med stor skräck i och med Christian Eriksens kollaps i premiären mot Finland och rundades av med en intensiv semifinal på Wembley mot självaste England. Laget har dessutom dånat genom VM-kvalet och ser nu ut att kunna bli det första laget klara för fotbolls VM i Qatar.

Med sex av sex möjliga vinster i bagaget är man det enda europeiska laget som än så länge plockat alla poäng som man har haft chansen på. Nu i oktober har man två relativt enkla möten med Moldavien och Österrike framför sig och det är stor chans att trepoängarna fortsätter trilla in.

I och med att man dessutom har sju poängs försprång mot grupptvåan Skottland så kan man jobba in sig ett tillräckligt stort försprång att man skulle kunna bli helt utan poäng i november månads kval och ändå vinna gruppen. Passande nog spelas tisdagens möte med Österrike på hemmaplan där fansen kan få möjligheten att fira avancemanget med laget.

Även oddsen talar starkt för att det blir ett dansk VM-avancemang. Hos Betsson kan du till exempel spela på att laget vinner sin grupp till det låga oddset 1.02.

Här är matcherna som är kvar att spela i grupp F:

9 oktober 2021
Skottland-Israel
Färöarna-Österrike
Moldavien-Danmark

12 oktober 2021
Färöarna-Skottland
Israel-Moldavien
Danmark-Österrike

12 november 2021
Moldavien-Skottland
Danmark-Färöarna
Österrike-Israel

15 november 2021
Israel-Färöarna
Skottland-Danmark
Österrike-Moldavien

Danmark har tidigare deltagit i fem VM-slutspel (1986, 1998, 2002, 2010 och 2018) och har här som bäst tagit sig till en kvartsfinal.