Under helgen avgjordes de fyra kvartsfinalerna i det Nordamerikanska fotbollsmästerskapet Gold Cup. Kvar är nu fyra lag som kommer att kämpa om medaljerna och äran.

Qatar och El Salvador var lagen som möttes i den första kvarten. Redan i den andra minuten kunde Almoez Ali inleda målskyttet för Qatar. Bara minuter senare kunde Abdulaziz Hatem sätta 2-0. I början av den andra perioden utökade Ali ledningen ytterligare via straff och saken såg ut att vara klar. Men en stund senare fick El Salvadors Joaquín Rivas rejäl fart och kunde inom loppet av tre minuter ändra ställningen till 3-2. Dock kom hjälteinsatsen för sent och det blev slutligen Qatar som vann mötet.

Mexiko kunde säkra sitt avancemang redan i den första halvleken mot Honduras, där Rogelio Funes Mori, Jonathan dos Santos och Orbelín Pineda kunde skriva in sig i målprotokollet. Det mexikanska laget släppte inte i ett enda mål under gruppspelet och kunde i och med kvartsfinalen förlänga denna streak. Matchen slutade 3-0.

Även Kanada kan nu se sig klara för semifinal. Detta efter att man besegrade Costa Rica med 2-0. Junior Hoilett inledde målskytte tu den 18:e minuten och i mitten av den andra perioden kunde Stephen Antunes Eustaquio spika slutresultatet efter en retur.

USA höll för trycket på hemmaplan och kunde tack vare Matthew Hoppe säkra ett avancemang i den 83:e minuten mot Jamaica. Hoppe kunde nicka in bollen mot det vänstra krysset, en boll som målvakten inte hade en chans att nål. 1-0 räckte för att ta laget vidare och ett steg närmare medaljerna.

Nu väntar semifinalerna som spelas under följande upplägg:
Qatar – USA
Mexiko – Kanada

Vinnarna i dessa två matcher som äger rum under natten till fredag svensk tid gör slutligen upp om guldmedaljerna. Här kan vi få se en repris av Nations League-finalen som spelades tidigare i somras, där USA besegrade Mexiko.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid