Senaste mötet mellan Sverige och Spanien var i EM. En match som slutade 0-0 och får anses vara EM:s tråkigaste. Detta returmöte var allt annat än tråkigt, det var en fantastiskt match där Sverige fick visa sig från sin bästa sida.

Det var härligt att återigen få höra sjungande fans på läktaren. De sjunger och hejar från 1:a minuten och hela vägen genom halvleken.

Efter 4 spelade minuter är det landslagsdebutanten Carlos Soler som sätter 1-0 till Spanien. Det fanns 4 spanjorer i det svenska straffområdet för Jordi Alba att välja mellan när han satte inlägget som Soler förvaltade väl.

Svaret kom bara minuten senare när Alexander Isak trycker in kvitteringen. Det är en slarvig hemåtpass av spanjorerna som Isak fångar upp och sätter 1-1.

Som väntat så är Spanien som har mest boll och flest passningar. Sverige blixtrar till i sin snabba kontringar och ställer till problem för Spanien. Även de gånger Sverige flyttar upp och pressar Spanien så är detta svårt att försvara sig mot. En bra och spännande 1:a halvlek som ganska rättvist slutar 1-1.

Ettan kom och tvåan kommer så småningom

Misstänk hands i spansk straffområde blir istället en hörna. En hörna som Spanien ser ut att reda ut, i alla fall tills bollen hamnar hos Kulusevski som lyckas runda backar och passar Claesson som sätter 2-1. Det var inte ett vackert mål, men ett väldigt viktigt sådant.

Detta nya anfallspar kan fixa snabba kontringar, kan göra sin motståndare, är skickliga passningsspelare och kan göra mål. Framtiden för svensk landslagsfotboll ser onekligen väldigt ljus och spännande ut.

Även Helanders försvarsarbete i denna match ska prisas. Han bröt många passningar och lägen in mot det svenska målet.

Sverige vinner välförtjänt matchen med 2-1.