Foto: Pixabay

Det är inte bara i vanlig fotboll som FIFA arrangerar världsmästerskap, utan det sker även i den digitala världen. Mellan 2-4 augusti kommer de bästa spelarna i världen att mötas i FIFA eWorld Cup på arenan O2 i London. Under våren har spelare ifrån hela världen kunnat kvala in till tävlingen genom sina egna konsoler och nu är det 32 spelare kvar i kampen om världsmästartiteln.

Spelarna är till en början indelade i fyra grupper om åtta spelare, varifrån de fyra bästa i vardera grupp tar sig vidare till slutspelet. Här inleds det hela med åttondelsfinaler, som följs utav kvartsfinaler och semifinaler. Hela vägen möts spelare som spelar på samma konsol, Playstation 4 eller Xbox One varandra, men i den stora finalen är det en spelare ifrån vardera konsol som gör upp mot varandra.

Vinnaren utav hela turneringen tar hem en prissumma på 250,000 dollar och får även besöka The Best FIFA Football Awards, som är en stor fotbollsgala där de främsta spelarna i världen prisas. I startfältet återfinns svenska e-sportaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid