Tom Alandh en dokumentärfilmare ville filma Sveriges resa mot VM i Brasilien. Både laget och deras förbundskapten Erik Hamrén tyckte att det var en bra idé. Nu stoppas filmen och det ser ut att inte bli någon dokumentation på Sveriges bravader inför VM i Brasilien.
– Det är lättare att få filma fångarna på kåken än Hamrén, säger Tom Alandh.

Dokumentärfilmen var tänkt att heta ”Drömmen om Brasilien” eller ”I huvudet på Hamrén.” Trots klartecken från alla håll backade landslaget ut när det blev för mycket snack om dokumentären. Tanken var att sända dokumentären efter att sista VM-kval matchen spelats i oktober. Däremot tyckte fotbollsförbundet att Alandh försökte förmedla en dålig bild av dem. Alandh själv säger att det var menat som ett kärleksfullt porträtt av Hamrén och hade inget med fotbollsförbundet att göra. Landslagets presschef Niklas Bodell menar att fotbollsförbundet inte alls tagit avstånd till dokumentären.
– Det är helt och hållet fel. Vi och SVT ville båda helt enkelt diskutera formerna för dokumentären, vilket vi kontaktade SVT-sporten för att föra en dialog om, säger han.
Landslagschefen Lasse Richt håller också vid samma ord som Bodell.
– Vi har vissa heliga områden och det vill vi fortsätta att ha. Men den diskussionen kom aldrig till stånd. Det är möjligt att Tom tröttnade, säger Richt.

5 timmars material blev ändå inspelat med Hamrén men SVT-sporten vet inte om det är något att ha eller om det kommer samla damm.


Borussia Dortmund - Real Madrid