Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic och Mattias Johansson lämnar återbud till landslagssamlingen nu i oktober. Janne Andersson har valt att kalla in Viktor Gyökeres och Daniel Sundgren som ersättare.

I förra veckan kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic skulle missa VM-kvalet mot Kosovo och Grekland.

I helgen bekräftades faran när den nyblivna 40-åringen fick lämna återbud till landslagssamlingen i oktober. En skada sätter stopp för Zlatan, som nu kommer att ersättas av Viktor Gyökeres. 23-åringen spelar för tillfället i Coventry City i Championship där han gjort imponerande nio mål i inledningen av säsongen. Med de målen ligger han två i skytteligan i den engelska andradivisionen, och nu belönas han alltså med en landslagsplats.

– Vi har följt Viktor de senaste åren och vet att det är en duktig fotbollsspelare. Han gjorde bra ifrån sig när vi hade med honom på januariturnén 2019 och han har gjort det väldigt bra i England senaste tiden. Jag ser framemot att se honom i vår miljö, säger förbundskapten Janne Andersson till landslagets hemsida.

Förutom Zlatan Ibrahimovic återbud så kom ett annat tråkigt besked under helgen. Mattias Johansson, som startade VM-kvalmatchen mot Grekland på högerbacksplatsen senast, kan ej komma till spel. Han ersätts av Daniel Sundgren, som fanns med under landslagssamlingen i september, där han fick göra debut i Blågult.


Borussia Dortmund - Real Madrid