Foto: Wikimedia

Det blev inte den inledning på säsongen som man hade hoppats på. De två mötena med det franska landslaget slutade tyvärr i förluster för det svenska futsalherrlaget.

Den första matchen inleddes med ett mål av en svensk spelare, men dock i fel målbur. Det hela gav motståndarna en ledning, men trots detta visade Sverige på fin form. Flera spelare fick till vassa chanser, men fransmännens målvakt stod stabil och blockerade. Efter pausvila kom Frankrike ut på planen med nyfunnen energi och kunde utöka sin ledning efter knappa minuten. Med fem varv kvar på klockan kunde man sätta 3-0 och segern var därmed i hamn.

I det andra mötet dagen därpå kunde man tydligt se ett annat tempo i de svenska spelarna. Flera farliga chanser fick man till och efter sex minuters spel kunde Fredrik Johnsson sätta 1-0. fransmännen följde snabbt upp med en kvittering och den första halvleken blev oavgjord. Fyra minuter in i den andra kunde Nima Kadivar sätta 2-1 åt svenskt håll. Efter det tog Frankrike åter greppet och matchen och kunde under den återstående delen få till en ledning på 2-5. Med tanke på hur mycket högre det franska laget är rankade jämfört med det svenska är Kadivar ändå nöjd med lagets insats.
– Vi har ett VM-kval framför oss och det är bra att vi får matcher mot lag som Frankrike. De gjorde det bra i EM och vi jobbar på långsiktigt mot kvalet – det är då vi ska vara som bäst, säger han till Svenskfotboll.se.

Assisterande tränaren slutar

Under dagen idag meddelades det även att lagets assisterande förbundskapten Lasse Ternström lämnar sitt uppdrag. Istället kommer han lägga all sin tid på Svensk Elitfotboll, där han är ligaansvarig för Svenska Futsalligan. Den tidigare SM-vinnaren kommer alltså finnas kvar inom sporten, men nu istället på liganivå. Vem som tar över hans jobb är inte klart ännu.

Sofie Hansson

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.