Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Imorgon börjar en ny omgång i damernas kval till världsmästerskapet i Frankrike. Det svenska damlandslaget kommer här spela två matcher som båda sker på svensk mark. På fredag spelar Sverige en match mot Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg. Biljetterna har sålt väldigt bra, vilket tyder på att det svenska laget kommer få ett mycket bra stöd på läktaren. Matchen börjar 18:15 och visas i TV12.

På tisdagen har laget sedan ett nytt möte på hemmaplan, då på Borås Arena. Motståndet blir Ungern som just nu placerar sig längst ner i tabellen. Detta möte börjar 18:45 och visas även det i TV12.

Förutom Sveriges två matcher kommer lagets båda motståndare, Danmark och Ungern, att möta Kroatien under veckan. Utifrån den aktuella tabellställningen finns en möjlighet för Sverige att inta förstaplatsen med ett tre poängs försprång.

Ställningen i de övriga grupperna
Då lagen endast hunnit med att spela 1 eller två matcher vardera, är det svårt att redan nu se om något lag stuckit iväg i tabellerna. I fyra utav de sju kvalgrupperna finns det lag som plockat hem sex poäng redan nu och därmed toppar sina grupper. Däremot finns det i samtliga fall lag som inte placerar sig alltför långt ifrån.

Samtliga sju gruppvinnare går direkt till VM, samtidigt som de fyra bästa grupptvåorna spelar playoff om de sista platserna. Frankrike är som värdnation redan klara för mästerskapet.


Bayern Munich - Real Madrid