Foto: Pixabay

Idag och imorgon bjudet det svenska herrlandslaget i futsal in Frankrike för två träningslandskamper i Gävle. Lagen har mötts tidigare, men ser man till resultaten i dessa matcher så har det svenska laget aldrig lyckats vinna mot fransmännen. Senast som de två lagen möttes var våren 2014, när svenskarna åkte ner till motståndarna för ett liknande möte.

Under matcherna kommer golvet i Gavlehovshallen att kläs med ett nytt futsalgolv som går i landslaget blå och gula färger. Det finns inte bara en estetisk tanke bakom det nya golvet utan även en taktisk tanke. Idag spelas de internationella futsalmästerskapen på parkett och det är då bra för laget att öva på just detta underlag istället för vanligt plastgolv som är i många idrottshallar.

I slutet av oktober kommer ett liknande dubbelmötet att spelas och då är det Nederländerna som kommer på besök. Mötena är en del av det svenska lagets uppladdning inför VM-kvalet som drar igång i januari. Världsmästerskapet i futsal spelas under hösten 2020 och ännu är det inte klart vem som blir värd för turneringen. Totalt finns det plats för 24 nationer att delta och ifrån Europa kommer 7 lag att finnas med.

Matchstart är 19:00 båda dagarna och bägge matcherna går att se via C More.

Sofie Hansson

 


Borussia Dortmund - Real Madrid