Foto: Bildbyrån

Det svenska damlandslaget åkte till Malta för att samlas och spela årets första träningsmatcher. Under träningslägret på Malta mötte det svenska landslaget Österrike och Malta i två träningsmatcher. Det blev två segrar för Sverige som ställde upp med två helt olika startelvor i de respektive matcherna. 

Sverige inledde träningslägret med att möta Österrike. En match där Sverige enkelt kunde vinna med 6-1. Sverige hade punkterat matchen redan under första halvleken när man gick till pausvila med en 4-1 ledning. Målskyttar under matchen mot Österrike blev Linda Sembrant, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Filippa Angeldal och Fridolina Rolfö som gjorde två mål. Johanna Rytting Kaneryd och Josefine Rybrink fick båda göra sina A-landslagsdebuter i matchen mot Österrike.

– Det var en efterlängtad debut, helt klart. Det var jättekul att komma in och spela 30 minuter. Jag känner mig i bra form och känner mig pigg. Jag har en bra känsla, men jag önskade att jag satte dit den på mina chanser, säger Johanna Rytting Kaneryd till svenskfotboll.se

I Sveriges andra match ställdes man mot Malta, en nation som de svenska damlandslaget aldrig tidigare hade mött. Till den andra matchen valde förbundskaptenen Peter Gerhardsson att byta startelva helt och satte in elva nya spelare i den matchen. Kosovare Asllani som innan lägret drabbats av en hjärnskakning i sitt klubblag Real Madrid fick inte spela matchen mot Österrike men i matchen mot Malta var hon återigen med på planen och fick bära lagkaptensbindeln mot Malta.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr att spela på sport när du gör din första insättning

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Det var även match som Sverige vann med 3-0 efter mål av Kosovare Asllani, Nathalie Björn och Olivia Schough.

– Det blir lite svårspelat när man möter ett lag som lägger sig på försvar med alla elva spelare vid eget straffområde, men vi försökte rulla boll så gott vi kunde. Det är alltid viktigt att få matcher, oavsett motstånd. Även att få träningar tillsammans för att få ihop laget är viktigt. Vi får ha med oss att det är många som inte är i säsong heller. Vissa landslag får inte till några matcher alls på grund av corona så detta var en bra uppladdning för vad som komma skall senare i år, säger Kosovare Asllani till svenskfotboll.se

Sverige inleder därmed året 2021 med att vinna sina två första matcher och uppladdningen inför sommarens OS i Tokyo är igång.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Ryssland - Slovakien
Slovenien - Ryssland