Sveriges U23-landslag har spelat två landskamper mot toppmotstånd i oktober. Nedan listar vi resultaten och målskyttarna i landskamperna.

I oktober månad har U23-damerna spelat dubbla landskamper i WU23-Friendlies, denna serie på nio länder, och detta med framgång. Blågult inledde oktobersamlingen borta mot Portugal och vann bekvämt med 0-3 efter att tre olika målskyttar satt bollen i nät. Under måndagen följde sedan en hemmalandskamp på Tunavallen i Eskilstuna där Paulina Nyström använde sin gamla hemmaarena till att göra dubbla mål på Frankrike för att ge Sverige en 2-0-seger. Fem mål, noll insläppta och totalt sex poäng blev Sveriges facit under oktober efter två fina segrar.

I landskampsserien mellan några av Europas bästa U23-landslag har Sverige tre segrar på fyra landskamper och ligger i toppen av tabellen (en poäng bakom Nederländerna). Alla nationer ska möta varandra en gång och Sverige har fyra matcher kvar att spela. De kommande landskamperna i WU23 Friendlies kommer i november och december när Spanien och Nederländerna väntar.

Resultat & målskyttar

Portugal – Sverige, 0-3
Målskyttar SVE: Paulina Nyström, Evelyn Ijeh, Emma Östlund.

Sverige-Frankrike, 2-0
Målskytt SVE: Paulina Nyström 2.

Tabellen i WU23 Friendlies

Nederländerna, Sverige, England och Portugal har spelat fyra matcher. Norge har spelat två matcher, övriga lag har spelat tre.

  1. Nederländerna, 10p
  2. Sverige, 9p
  3. England, 8p
  4. Norge, 4p
  5. Frankrike, 4p
  6. Italien, 4p
  7. Spanien, 3p
  8. Belgien, 0p
  9. Portugal, 0p