Foto: Bildbyrån

Världens näst bästa landslag. Där har ni Sverige efter FIFA:s nya uppdatering på världsrankingen. Efter silvret i OS så klättrar Sverige upp tre placeringar på rankingen och till sitt bästa resultat någonsin.

Sverige gjorde en formidabel OS-turnering där man krossade USA i gruppspelet och sedermera vann samtliga matcher fram till OS-finalen, där Kanada blev för svåra i straffläggningen.

Men nu får trots allt landslaget ett kvitto på att man gjort det bra över tid. Under fredagen meddelar FIFA att Sverige blir ny världstvåa på rankingen. Fortsatt etta på tronen är stormakten USA, men med Sverige tätt efter. Svenskorna klättrar tre placeringar på världsrankingen, där man tidigare låg 5:a.

Aldrig någonsin tidigare så har ett svenskt landslag legat 2:a på världsrankingen. Men efter flera år av fina resultat kryddat med ett OS-silver så kan nu Sverige stoltsera som världens näst bästa landslag, enligt rankingen.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr att spela på sport när du gör din första insättning

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Sverige passerar stora länder inom fotbollsvärlden som Tyskland, Nederländerna och Frankrike på världsrankingen. Klicka här för att se hela världsrankingen.

Topp 10 på världsrankingen, damer:

  1. USA
  2. Sverige
  3. Tyskland
  4. Nederländerna
  5. Frankrike
  6. Kanada
  7. Brasilien
  8. England
  9. Nordkorea
  10. Spanien


Ryssland - Cypern
Kroatien - Ryssland