Sveriges U23-landslag har spelat dubbla landskamper på Stadsparksvallen i Jönköping med blandade resultat. Seger mot Belgien följdes upp med 0-0 mot Spanien. Se resultat och sammanfattningar nedan.

Under den första veckan av september har U23-landslaget, ledda av Martin Qvarmans Möller, befunnit sig i Småland och Jönköping för dubbla landskamper mot tufft internationellt motstånd i form av Belgien och Spanien. Det unga svenska landslaget bestod av 21 spelare, därav flera var med och spelade semifinal i U19-EM i somras. Se hela truppen HÄR.

Blågults inledande match mot Belgien spelades den 2 september på Stadsparksvallen. Sverige dominerade matchen stundtals på hemmaplan, och ägde mycket boll. Med flera skapade målchanser kunde dock inte Sverige få in bollen. Med tolv minuter kvar av matchen tog istället Belgien ledningen med 0-1. Men Blågult var inte nöjda. Med drygt tre minuter kvar av ordinarie matchtid tog mittfältaren Linn Vickius (Eskilstuna United) bollen och skickade upp densamma i bortre krysset för en svensk kvittering. Ett förlösande mål för svensk del.

Men inte ens Vickius sena kvitteringsmål skulle nöja svenskorna. Efter att ha fortsatt sin anstormning mot det belgiska målet så fick Sverige resultat igen. Med dryga minuten kvar av övertiden satte Zara Jönsson (norska Stabaek) sitt första landslagsmål till 2-1 för Blågult, och vändningen var fullbordad. Slutresultatet skrevs till 2-1 för U23-landslaget, som alltså vände matchen under dess slutminuter.

Spanien väntade sedan måndagen den 5 september. Ett tuffare motstånd på förhand, där förbundskapten Martin Qvarmans Möller och hans Sverige behövde en annan matchplan. Matchen slutade mållös, detta trots att det skapades en del chanser åt båda håll. Sverige räddades flertalet gånger av den skickliga målvakten Emma Lind, till vardags i italienska storklubben AS Roma. Även Sverige skapade några farligheter med sina frejdiga spelare offensivt, men fick nöja sig med 0-0. Detta efter en bra andra halvlek och en mindre bra första.

Fyra inspelade poäng är alltså Sveriges resultat efter dubbla landskamper i Jönköping. Nästa landslagssamling för Blågult blir om drygt en månad då Belgien väntar igen på bortaplan (6 oktober) och sedermera England på hemmaplan (10 oktober).