VM-kvalet drar ikväll igång för de europeiska lagen efter ett längre uppehåll. Från idag och fram till på tisdag är det fullt med matchomgångar där varje enstaka poäng som ett lag kan få med sig kan vara direkt avgörande för deras chanser på VM-spel. För Sveriges del är en vinst i kvällens möte med Bulgarien en viktig pusselbit i vägen mot en utav de åtråvärda biljetterna till Ryssland. Samtidigt som Sverige spelar så möts Frankrike och Nederländerna i en match där utgången kan påverka Sveriges chanser till avancemang.

Den bulgariska formen
Bulgarien har hittills fått med sig nio poäng ifrån de sex spelade kvalmatcherna, där samtliga kommit ifrån matcherna på hemmaplan. Mål har man lyckats göra i samtliga matcher – förutom den mot Sverige på Friends Arena i oktober. Huruvida det svenska målet får stå orört ikväll återstår att se. Trots att laget har gjort bra ifrån sig vid spel på Vasil Levski-stadion, så har biljettåtgången varit låg inför matchen. Så pass låg att man enligt Fotbollskanalen.se har delat ut gratisbiljetter för att få upp publiksiffran.

Stora namn som missar kvällens match
Det bulgariska laget kommer dock ställa upp utan flera utav sina tyngsta namn. Bland annat får man klara sig utan Spas Delev som gjorde två mål åt laget när man skrällde och vann över Nederländerna i våras. En vinst som kan ligga bakom Sveriges goda chanser på en topp 2-placering i gruppen. Även lagkaptenen Svetoslav Dyakov samt Alexander Tonev står utanför den uttagna truppen.

Fransson lämnar – trolig svensk startelva
Det är dock inte bara Bulgarien som får klara sig utan spelare. Under gårdagskvällen fick Alexander Fransson lämna den svenska truppen efter att ha stukat foten under träningen. Vilken startelva laget kommer att börja matchen med är ännu inte offentliggjord, men det ryktas om att den till stor del kommer likna den som representerade laget i vårens match mot Frankrike.

Kvällens match mellan Bulgarien-Sverige börjar klockan 20:45 och går att se i Kanal 5 eller via Dplay.se


Borussia Dortmund - Real Madrid