Foto: BildbyrÄn

Svenska damlandslaget ska spela trÀningslandskamp mot Tyskland Friends Arena den 6:e april. I skrivande stund har fler Àn 18 000 biljetter sÄlts.

I ett pressmeddelande frÄn Svenska Fotbollsförbundet berÀttas det att landslaget nu siktat in sig pÄ att slÄ publikrekordet för damlandslaget pÄ 20 301. NÄgot som Àr fullt rimligt dÄ det Àr mer Àn 11 veckor kvar till matchen.

– Det Ă€r sĂ„ klart jĂ€ttemotiverande att höra om det stora intresset för matchen. Det vore hĂ€ftigt om vi tillsammans med alla supportrar slĂ„r publikrekordet och skapar en riktig fotbollsfest mot Tyskland bara tvĂ„ mĂ„nader före VM, sĂ€ger lagkapten Caroline Seger pĂ„ Svenskfotboll.se.

En stor anledning till att detta rekord Àr möjligt kan bero pÄ att landskampen spelas kl 13.45 pÄ lördagen. Damlandslagen spelar sina kvalmatcher i Göteborg, att denna landskamp Àr i Stockholm kan ocksÄ ökat intresset.

– Vi försökte tidigt att planera och placera matchen vid ett tillfĂ€lle och dag som skulle möjliggöra en bra fotbollsupplevelse för supportrarna. Vi Ă€r oerhört glada att arbetet hittills gett bra resultat och att det ser ut att bli en riktig publikfest. Nu fortsĂ€tter vi arbeta för att publikrekordet ska slĂ„s i april, sĂ€ger Mikael Jiffer, Marknads- & FörsĂ€ljningschef pĂ„ Svenskfotboll.se.

Anders Granström