Foto: Bildbyrån

Svenska damlandslaget ska spela träningslandskamp mot Tyskland Friends Arena den 6:e april. I skrivande stund har fler än 18 000 biljetter sålts.

I ett pressmeddelande från Svenska Fotbollsförbundet berättas det att landslaget nu siktat in sig på att slå publikrekordet för damlandslaget på 20 301. Något som är fullt rimligt då det är mer än 11 veckor kvar till matchen.

– Det är så klart jättemotiverande att höra om det stora intresset för matchen. Det vore häftigt om vi tillsammans med alla supportrar slår publikrekordet och skapar en riktig fotbollsfest mot Tyskland bara två månader före VM, säger lagkapten Caroline Seger på Svenskfotboll.se.

En stor anledning till att detta rekord är möjligt kan bero på att landskampen spelas kl 13.45 på lördagen. Damlandslagen spelar sina kvalmatcher i Göteborg, att denna landskamp är i Stockholm kan också ökat intresset.

– Vi försökte tidigt att planera och placera matchen vid ett tillfälle och dag som skulle möjliggöra en bra fotbollsupplevelse för supportrarna. Vi är oerhört glada att arbetet hittills gett bra resultat och att det ser ut att bli en riktig publikfest. Nu fortsätter vi arbeta för att publikrekordet ska slås i april, säger Mikael Jiffer, Marknads- & Försäljningschef på Svenskfotboll.se.

Anders Granström


Borussia Dortmund - Real Madrid