Bildtext: Marcus Danielson saknas i träning två dagar före VM-playoff. Foto: Bildbyrån

På torsdag väntar playoff-möte med Tjeckien för herrlandslaget. Med två dagar kvar till matchen så saknas fyra spelare i träning därav tre försvarsspelare, vilket kan vittna om en kris i Blågult.

Under tisdagen så meddelar herrlandslaget i ett meddelande till pressen att fyra spelare saknas i den kollektiva träningen på Friends Arena. Dessa spelare är Emil Krafth, Marcus Danielson, Daniel Sundgren och Zlatan Ibrahimovic som saknas av olika skäl. Men landslaget ger inte mer information kring varför kvartetten inte finns med på träningen.

”Vi kommer inte att gå in närmre på spelarnas status”, skriver herrlandslagets presschef Jakob Kakembo Andersson i meddelandet.

Emil Krafth och Zlatan Ibrahimovic är avstängda inför mötet med Tjeckien så de är inte tillgängliga för spel oavsett, även om det finns oro för skador även där. Som enda spelare med position högerback i truppen (förutom avstängde Krafth) finns Daniel Sundgren, som nu alltså inte tränar fullt två dagar innan mötet. Det har också diskuterats om att Marcus Danielson skulle kunna ta en plats till höger i försvarslinjen för att ge plats till Filip Helander eller Joakim Nilsson bredvid Victor Nilsson Lindelöf i mittlåset.

Med nu Krafth avstängd och Danielson och Sundgren borta från träning så kan det smyga sig in en liten backkris i landslaget. Med backtrion möjligt indisponibla mot Tjeckien så finns endast sex rena försvarsspelare att tillgå där ingen är renodlad högerback och två är renodlade vänsterbackar.

Mer information gällande kvartetten väntas komma framöver. Zlatan Ibrahimovic kommer exempelvis att vara med på en presskonferens vid 14:30 och då möjligen förklara anledningen till sin frånvaro åtminstone.


Borussia Dortmund - Real Madrid