Foto: Bildbyrån

Under gårdagen presenterade FIFA den nya världsrankingen för herrarnas landslag. Precis som vid uppdateringen i februari håller sig det svenska landslaget kvar på en fjortondeplats. De förändringar som skett i listans topp-skikt är att England klättrat förbi VM-silvermedaljörerna Kroatien till en fjärdeplats efter sina dubbla segrar i EM-kvalet. Även Uruguay åker upp en position och tar sjätteplatsen ifrån Portugal.

Den största vinnaren är Israel som klättrat 8 placeringar och numera ses som det 84:e främsta laget i världen. Största tappet gör i sin tur Österrike som dalar hela 11 placeringar efter sina kval-förluster mot Polen och Israel. Totalt har det spelats 150 fotbollsmatcher sedan förra rankingen gjordes i februari.

Rankingen påverkar kvalet till VM 2022

Under sommaren kommer kvalet till VM 2022 att lottas och med största sannolikhet kommer världsrankingen ligga till grund för seedningen. Som det ser ut just nu är Sverige det tionde högst rankade laget i Europa, vilket bådar för en placering i seedningsgrupp 2. Dock kommer listan hinnas uppdateras en eller två gånger till innan lottningen sker. Detta innebär att goda insatser i juni månads kvalmatcher kan ge fördelar i VM-lottningen.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid