Foto: Wikimedia

Agenterna utgör en stor roll på fotbollsmarknaden. Deras arbete har växt och så har även deras inkomster gjort. Football Stakeholders Comitte har lämnat fram ett reformförslag, med syfte att förbättra den nuvarande situationen och skapa balans.

Jorge Mender, Mino Raiola och Hasan Cetinkaya. Tre av otroligt många skickliga agenter ute i fotbollsvärlden. De har förvisso ett krävande arbete, men många gånger har man undrat hur regleringen ser ut gällande den rollen. FIFA är en av de aktörer som driver den här frågan framåt och organisationen, med Football Stakeholders Comitte, har nu presenterat reformförslag för hur situationen ska bli mer kontrollerad. Dessa omfattar bland annat (möjligen i synnerhet) lönerna, var man vill införa restriktioner för nivåerna. Dessutom vill man införa nya regleringar och ramar för en licens.

Vidare vill man genomföra detta för att upprätthålla en god etik och möjliggöra stabila avtal. Man ska inte vara nöjd med ”djungels lag”.

Spelarnas rådgivare kommer att få mer restriktiva roller och fler begränsningar. Deras sammanlagda inkomst landade ifjol på över sex miljarder kronor.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid