I den blågula kvartsfinalsegern mot Japan med 2-1 blev Amanda Ilestedt och Filippa Angeldahl målskyttar, där den sistnämnda stod för det matchavgörande målet på straff. Angeldahl mötte sedan upp Viaplay i livesändningen och var lyrisk.
– Det är så jävla skönt att vi kunde hålla undan, säger hon.

Fredagens rysarkvartsfinal mot Japan slutade 2-1 till Sverige. En något oväntad matchhjälte kom tidigt i andra halvlek när Filippa Angeldahl satte ett straffmål som senare skulle visa sig bli det straffavgörande målet, och målskytten var väldigt glad och uppspelt efter segern.

– Nej men vi gör ju en så pass bra match sen under de 10-15 minuterna så börjar de komma in i matchen men det är så jävla skönt att vi kunde hålla undan, fyfan vad skönt, säger Angeldahl till Viaplay.

Sverige har nu radat upp två segrar i VM-slutspelet mot tuffast möjliga motstånd i regerande världsmästarna USA samt mot VM:s bästa lag hittills: Japan. Och nu väntar avancemang till semifinal och spel om medaljer under den sista VM-veckan.

– Det är otroligt, helt magiskt. Vi sliter idag och spelar den fotboll som vi vill spela och är nu i semifinal, nej det är bara otroligt, säger Angeldahl till Viaplay.

Det matchavgörande målet kom alltså på en straffspark efter att en japansk spelare tagit bollen med handen i eget straffområde. Trots att den tidigare straffskytten för Sverige, Kosovare Asllani, och straffskytten mot Argentina, Elin Rubensson, fanns på planen så var det 26-årige Filippa Angeldahl som peggade upp bollen på straffpunkten. Och mittfältaren, med Vaksala SK som moderklubb, gjorde inga misstag när hon rullade dit 2-0 för Blågult.

– Ja men jag känner mig bekväm med straffar och jag känner att jag hade det i mig, så det var bara att sätta den, avslutar Angeldahl till Viaplay.

Sverige ställs mot Spanien tisdagen den 15 augusti i VM-semifinal. Avsparken för semifinalen är 10:00 svensk tid.


Borussia Dortmund - Real Madrid