Foto: Bildbyrån

Det är inte bara i VM som semifinalerna väntar runt hörnet, utan detsamma gäller i det sydamerikanska mästerskapet Copa América. Endast fyra nationer kvarstår i mästerskapet och under natten till onsdag och torsdag kommer det att avgöras vilka de slutliga finalisterna blir.

Samtliga lag som är kvar lyckades ta sig igenom sina respektive kvartsfinaler utan att släppa in några mål och mötet mellan Argentina och Venezuela var det enda som bjöd på mer än ett mål. Argentina lyckades här vinna med 2-0 samtidigt som Brasilien, Chile och Peru slog ut Paraguay, Colombia och Uruguay med ett mål vardera.

Enligt slutspelsträdet är det nu klart att Brasilien och Argentina kommer göra upp i den första semifinalen, samtidigt som Chile och Peru möts i den andra. Alla dessa lag är vana vid att befinna sig i turneringens slutskede och har vid minst två tillfällen tagit hem titeln. Argentina är dock överlägset det lag med flest framgångsrika semifinaler, där man tagit sig till final hela 28 gånger.

Peru och Chile gjorde upp med varandra i semifinalen 2015 och den gången var det Chile som gick vinnande ur kampen och slutligen hela turneringen. Det senaste slutspelsmötet mellan Brasilien och Argentina ägde i sin tur rum 2007 när de gjorde upp om guldet. Fialen vanns slutligen av Brasilien.

Båda semifinalerna och medaljmatcherna från Copa América kommer att visas i Viaplay.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här