Foto: Bildbyrån

Fotbollsvärldens snyggaste mål ska utses. Nu har Fifa har presenterat sin shortlist över nominerade till priset för årets mål, även kallat Puskás Award. Med på listan som enda svensk är Zlatan Ibrahimovic. Han utmanas av bland andra Lionel Messi, Andros Townsend och Amy Rodriguez. 

Fifa Puskás Award 2019 delas ut till fotbollsvärldens snyggaste mål från perioden 16 juli 2018 till 19 juli 2019. De tio finalisterna är framplockade av en panel med Fifa-experter med stöd från externa fotbollsexperter. Röstningen för att plocka fram topp tre är nu igång och håller på fram tills 1 september 2019. Vem som helst kan rösta. Allt du behöver göra är att logga in på fifa.com och välja din favorit. Den slutliga vinnaren kommer sen väljas ut av Fifa Legends och presenteras på The Best Fifa Football Awards.

Utmanas av Messi
Med på listan finns både manliga och kvinnliga kandidater med mål från både klubb- och landslagssammanhang. Sverige representeras, som så ofta i dessa sammanhang, av Zlatan Ibrahimovics karatespark mot Toronto FC i MLS. Även Lionel Messi, med sitt konstmål mot Real Betis, finns med på listan.

Besök Fifas hemsida för att lägga din röst.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här