Foto: Pixabay

Under gårdagen spelades matchen om femteplatsen i damernas asiatiska mästerskap mellan Sydkorea och Filippinerna, där segraren även belönades med en VM-biljett. Matchen blev en målrik sådan, åtminstone för Sydkorea som efter 90 minuter spelade kunde räkna hem segern med totalt fem bollar i mål. Därmed är nationen den sjätte att vara klar för nästa sommars världsmästerskap. Detta blir lagets tredje deltagande i VM, där man som bäst har tagit sig till en åttondelsfinal

Även Sydamerika tar fram sina kandidater
Förutom att Asien nu har fyllt upp sina fem VM-platser, så har även de Sydamerikanska damlandslagen kommit en bra bit i att ta fram sina kandidater. Världsdelen har tilldelats 2,5 platser i turneringen, där man gör upp om den sista platsen med ett lag ifrån Nordamerika. Vilka som får ta del utav dessa platser avgörs i turneringen Copa América Femenina, som just nu är inne på sitt slutspel.

I turneringen deltar ifrån början 10 lag, som delats in i två grupper om 5 där alla möter varandra en gång. De två bästa lagen ifrån grupperna har nu tagit sig till slutspelet, som består utav ett nytt gruppspel. Lagen som placerar sig som etta och tvåa i gruppen kvalificerar sig till VM, samtidigt som trean tar playoff-platsen. De lag som har tagit sig till slutspelet är Argentina, Brasilien, Chile och Colombia och därmed kommer vi att få se minst två utav dessa nationer i mästerskapet nästa sommar. Vilka det blir avgörs under de kommande dagarna.


Borussia Dortmund - Real Madrid