Sveriges herrlandslag i futsal förlorade på bortaplan mot Nordmakedonien med 3-1 i VM-kvalet. Nu behöver Sverige nå poäng mot gruppfavoriten Italien på onsdag för att kunna nå avancemang till nästa kvalrunda.

I början av mars spelar Sverige VM-kval i futsal, där man siktar på att nå nästa kvalrunda, Elite Round. Gruppettan går direkt dit och åtta av tolv grupptvåor spelar playoff. För svensk del är endast en andraplats och playoff-spel i siktet, detta då man förlorade den viktiga VM-kvalmatchen mot Nordmakedonien i helgen.

Efter en mållös första halvlek blev det lite mer islossning i andra, där nordmakedonerna tog taktpinnen med ett mål efter bara 30 sekunder. Fem minuter senare utökade Nordmakedonien till 2-0 och Sverige fick uppförsbacke direkt. Med elva minuter kvar av matchen reducerade Gabriel Diaz till 2-1 men närmare än så kom aldrig Sverige. Nordmakedonien hann göra 3-1 i öppen kasse innan matchens slut och tog en viktig seger.

Italien är klara gruppsegrare i gruppen efter idel segrar. Bakom fajtas nu Nordmakedonien och Sverige om andraplatsen där Sverige behöver ta minst en poäng mot Italien för att få fortsätta kvala mot VM 2024. Sverige har inte möjligheten att bli en av de fyra bästa grupptvåorna i kvalet. Om Sverige når andraplatsen i kvalgrupp 10 så spelar man nästa kvalrunda (Elite Round) som är den sista för att avgöra platserna till futsal-VM.


Borussia Dortmund - Real Madrid