Foto: Bildbyrån

Det svenska nykomponerade P20-landslaget är i Spanien för att spela dubbla träningslandskamper. I inledningsmatchen förlorade Sverige med 0-1 mot Rumänien.

Under gårdagen spelade Sveriges P20-landslag landskamp mot Rumäniens U21-landslag. Sveriges lag är nykomponerat och består av spelare födda 2000, 2001 och 2002 för att underlätta steget till U21-landslaget.

Matchen mot Rumänien blev ett bra kvitto för Sverige trots förlust med 0-1. Förbundskaptenen Tomas Turesson trodde på en tuff batalj inledningsvis men var nöjd över Sveriges insats i matchen.

– Jag trodde att vi skulle få det tufft. Att vi skulle få försvara mycket och kanske komma på några kontringar. Men att vi skulle stå emot i försvarsspelet och dominera matchen, det trodde jag inte. Jag är verkligen jättenöjd med killarnas insats i den här matchen, säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Träningslandskamperna i Spanien är ett bra test för spelarna att visa att de håller på en hög nivå. Och P20-landslaget finns just för de spelare som hamnar mitt emellan P18-landslaget och U21-landslaget, för att få landslagserfarenhet. Utifrån detta är förbundskapten Turesson väldigt nöjd, trots förlusten.

– Man vill ju aldrig förlora fotbollsmatcher, så är det ju. Men det är inte så att det här är en tävlingsmatch. Det här var en signal till vår klubbar och vårt U21-landslag. Det känns skönt att kunna leverera den informationen till vårt U21-landslag. Här finns det spelare som gör det bra internationellt, säger han.

Sverige mötte alltså Rumäniens U21-landslag, som kommer att stå värd för U21-EM 2023 och därmed inte spelar några kvalmatcher till mästerskapet.

P20-landslagets startelva mot Rumänien

Joachim Imbrechts

Pontus Rödin, Gustaf Lagerbielke, Kevin Höög Jansson, Oliver Zandén

Zeidane Inoussa, David Edvardsson, Johan Karlsson, Oskar Fallenius

Jack Lahne, Peter Gwargis

Avbytare:

Victor Stulic (mv), Theodore Rask, Daniel Strandsäter, Tom Strannegård, Noah Shamoun, Emmanuel Ekong, Julian Larsson