Foto: Bildbyrån

I somras fick vi se ett väldigt lyckat världsmästerskap på damsidan. VM spelas i nuläget vart fjärde år – men det kan nu bli ändring på den saken. AP rapporterar nämligen att FIFA kan komma att ändra upplägget till vartannat år istället.
– Vi måste se vad vi kan skapa för stora evenemang, säger Gianni Infantino enligt AP.

Sommarens VM var ett lyckat sådant. Besöks- och tittarrekord tangerades och intresset för damfotbollen eskalerade. Detta har fått fotbollsälskarnas efterfrågan att stiga och utbudet kan därför komma att ändras. Enligt rapporter kan världsmästerskapet på damsidan spelas mer frekvent. Närmare bestämt handlar det om att spela mästerskapet vartannat år istället för vart fjärde.

Den saken ska FIFA-presidenten Gianni Infantino ha lyft upp för FIFA.com nyligen.

– Med Frankrike 2019 hade vi mer än en miljard tittare runtom i världen, säger Gianni Infantino enligt FIFA.com.

– (Noel) Le Graet (Franska Fotbollförbundets president) kom med ett förslag som gick ganska obemärkt förbi: att spela världsmästerskapet för damer vartannat år istället för vart fjärde. Detta skulle innebära stora förmåner och ge damfotbollen exakt vad det behöver just nu. Det är någonting vi borde ta upp för diskussion.

Enligt AP ska Infantino dessutom menat på att man undersöker den saken och att man definitivt fokuserar på sådana saker.

– Vi måste se vad vi kan skapa för stora evenemang. Så självklart undersöker vi det, säger Infantino enligt AP.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid