Foto: Bildbyrån

I nästa vecka fortsätter herrarnas futsallandslag sin resa mot världsmästerskapet nästa sommar. Sedan det senaste kvalet i februari har laget spelat ett antal träningslandskamper, där man fått chansen att spela ihop sig ytterligare inför matcherna där det verkligen gäller. Här har vi summerat hur det fått för lagen i dessa matcher, samt vad som väntar framöver för laget.

4-nationsturnering i april

Under tre intensiva dagar hann laget med matcher mot Montenegro, Tadzjikistan och Ungern. Matcherna resulterade i en 5-7 förlust mot Montenegro, en 7-6 seger över Tadzjikistan samt en ny förlust mot Ungern med 2-5. I den totala tabellen placerade sig laget på en tredjeplats.

Träningsmatcher mot Tyskland

Så sent som i slutet av september bjöd laget in Tyskland för två träningsmatcher på Brinova Arena i Karlskrona. Det första mötet här var jämnt ända in i det sista, men till slut segrade Tyskland med 3-2.

Dagen därpå kunde Sverige få revansch genom att vinna med 6-4 efter tre snabba mål i matchens inledning, samt en avslutning som bland annat innehöll ett tyskt självmål.

Vad väntar efter kvalet?

Blir man ett av de två bästa lagen i sin kvalgrupp går man vidare till det sista kvalet, där det blir ett nytt gruppspel. Här krävs det en gruppseger för att gå direkt till VM, samtidigt som en andraplats leder till en playoff där man får en ny chans till en VM-biljett.

Oavsett hur det går för laget i VM-kvalet har man redan nu Nordic Cup inplanerat i schemat i slutet av november. Här blir det fyra matcher mot Norge, Grönland, Danmark och Sverige, där det främsta laget i Norden ska krönas. Denna turnering spelas i Åbo, Finland.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid