Under Januari samt Februari kommer kunskapskanalen visa fyra dokumentärer som klargör idrott på olika sätt och presenterar en annorlunda vinkling på allt som idrotten innefattar.

19/1 Tour du Faso
Första dokumentären handlar om Afrikas största cykellopp, vilket kan ses som en sammandrabbning mellan europeisk perfektionism och afrikansk verklighet. Tour du Faso är ett cykellopp som i stekande hetta löper över öknar och sandiga vägar. Loppet är utvecklat enligt Tour de France modellen, men har kvar sin ursprungliga och starka afrikanska karaktär. Passionen för arrangemanget märks både på banan samt bredvid.

26/1 Min väg till paralympics
Den neurosedynskadade dokumentärfilmaren Niko von Glasow får här chansen att möta atleter som ska delta i Paralympics i London 2012. En drastisk film om sport, engagemang samt funktionsnedsättning.

2/2 Löparbyn i Etiopien
En favorit i repris. Framgångsrika långdistanslöpare och olympiska mästare kommer från lilla Bekoji. Att bli rekryterad av en större idrottsklubb kan vara början på karriären som löparstjärna, De unga tjejerna Alemi och Hawii inspireras av sina förebilder och drömmer om att ta sig ur fattigdomen för att kunna satsa på idrotten.

9/2 Löparnas ultimata utmaning
Denna dokumentär handlar om Ultramaraton och den ultimata utmaningen i form av fyra lopp på vardera 25 mil, alla är genom olika öknar och ska genomföras inom ett år. Vi följer ett antal löpare som av olika anledningar vill utmana sig själva i ”The 4 Desert Race”.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.