Just nu pågår damernas Asiatiska mästerskap i Indien, som även fungerar som regionens kvalificering till VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. Trots att man ännu inte krönt en ny mästare så står det klart vilka lag som säkrat en plats i nästa års världsmästerskap. 

Totalt är det tolv lag som deltagit i den tjugonde upplagan av turneringen, där Kina är nationen med flest titlar i bagaget. Mästerskapet inleddes med ett gruppspel där lagen delades in i tre grupper om fyra lag, varifrån de åtta främsta avancerade till slutspelet. Här stod sammanlagt fem VM-platser på spel, som skulle tilldelas de bästa lagen utöver Australien som redan är klara för turneringen. I och med att Australien slogs ut i kvartsfinalen tog man beslutet att tilldela VM-platserna till de fyra lagen som gick till semifinal: Japan, Sydkorea, Kina och Filippinerna. Dessa nationer är därmed klara för spel i VM nästa sommar. På söndag avgörs finalen i turneringen, där något av de fyra lagen kröns till mästare.

Vem som tar den femte och sista platsen avgörs genom ett nytt gruppspel mellan de tre kvartsfinalförlorarna Kinesiska Taipei, Vietnam och Thailand. Laget som vinner gruppen går direkt till VM samtidigt som förlorarna är klara för den interkontinentala kvalturneringen som äger rum i februari 2023.


Borussia Dortmund - Real Madrid