Lilles frejdige vänsterback Gabriel Gudmundsson kallas in till landslaget. Halmstad-sonen ersätter Martin Olsson och Filip Dagerstål i truppen. Två sena avbräck för Sverige.

När landslaget samlades igår (måndag) fanns stora delar av truppen på plats i Stockholm. Men ett par pusselbitar saknades. Den rutinerade vänsterbacken Martin Olsson och mittbacken Filip Dagerstål fanns inte på plats.

Duon har tackat nej till landslaget av olika skäl. Filip Dagerstål blev nyligen pappa, något som landslaget visste, och väljer därför att stanna hemma med familjen under landslagsuppehållet. Martin Olsson har i sin tur möjligen ådragit sig en mindre hjärnskakning vilket gör att han behöver stanna hemma i Malmö FF och rehabilitera det.

Med fem mittbackar uttagna i truppen från början så väljer inte förbundskapten Janne Andersson att kalla in någon ersättare på mittbacksplats, men han väljer att kalla in Gabriel Gudmundsson. Vänsterbacken (som också figurerar som vänstermittfältare ibland) kallas in till truppen och anslöt under gårdagen. Gudmundsson var med redan under juni-samlingen då han fick göra sina första landskamper i den blågula landslagströjan.


Borussia Dortmund - Real Madrid