Foto: Bildbyrån

Danmarks stjärna Christian Eriksen är tillbaka i landslaget efter hjärtstoppet under EM i somras. Mittfältaren är en av 23 spelare som ska spela träningslandskamper för Danmark i mars.

Under tisdagen så presenterade Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand den trupp som ska ställas mot Nederländerna och Serbien i träningslandskamper under mars månad. I presentationen så var det stora glädjeämnet att Christian Eriksen är tillbaka i den danska truppen, för första gången sedan i somras.

Det var under sommarens EM som Christian Eriksen föll ihop livlös mot Finland i gruppspelet den 12 juni. Efter ett gediget arbete från lagkamrater, läkare och funktionärer så kunde Eriksens hjärta hoppa igång igen efter ett plötsligt stopp. Händelsen chockade hela fotbollseuropa i allmänhet och Danmark i synnerhet då Eriksens liv alltså var i fara.

Sedan dess har mycket hänt för Christian Eriksen. Han har opererat in en pacemaker, något som tvingade honom att bryta kontraktet med den italienska klubben Inter för att få spela fotboll igen, då det inte är tillåtet under det italienska förbundets regelverk.

I januari månad så skrev han på för Premier League-klubben Brentford och för drygt två veckor sedan så var Eriksen tillbaka på fotbollsplanen igen efter ett långt uppehåll.

Nu kommer alltså nästa glädje för mittfältaren och för det danska folket då han är uttagen i Danmarks landslagstrupp igen. Eriksen har inte varit en del av landslaget som kvalade sig in till VM i Qatar under hösten som varit. Men nu ska han tillsammans med landslaget spela dubbla landskamper i mars.

Danmark ska ställas mot Nederländerna i Amsterdam den 26 mars. Den 29 mars väntar sedan möte med Serbien på Parken, en match som lär betyda mycket för just Christian Eriksen.

Danmarks trupp till marssamlingen

Målvakter:

Daniel Iversen, Preston
Frederik Rønnow, Union Berlin
Kasper Schmeichel, Leicester

Backar:

Alexander Bah, Slavia Prag
Andreas Christensen, Chelsea
Jannik Vestergaard, Leicester
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, Atalanta
Rasmus Nissen Kristensen, Salzburg
Victor Nelsson, Galatasaray

Mittfältare/forwards:

Christian Eriksen, Brentford
Christian Nørgaard, Brentford
Jesper Lindstrøm, Eintracht Frankfurt
Mathias Jensen, Brentford
Philip Billing, Bournemouth
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Thomas Delaney, Sevilla
Andreas Cornelius, Trabzonspor
Andreas Skov Olsen, Club Brugge
Jacob Bruun Larsen, Hoffenheim
Jonas Wind, Wolfsburg
Kasper Dolberg, Nice
Yussuf Poulsen, RB Leipzig