Det Nordamerikanska mästerskapet börjar lida mot sitt slut och nu stå endast två lag kvar inför den slutliga kampen om guldet. Nattens semifinaler bjöd på såväl väntade som överraskande resultat.

CONCACAF Gold Cup 2023 må spelas på USAs hemmaplan, men i nattens möte med Panama räckte inte publikens stöd till för att heja laget till final. Matchen på Snapdragon Stadium i San Diego var länge mållös och först under förlängningen kunde Panama inta ledningen genom Iván Andersson. Pressen ökade därmed på USA som kunde svara ett par minuter senare. När straffläggningen sedan drog igång kunde Orlando Mosquera bli matchhjälte när han räddade den direkt avgörande straffen i den sjätte straffomgången.

I den andra semifinalen var det Jamaica och Mexiko som ställdes mot varandra. Här kunde Mexiko göra precis vad som förväntades när man två minuter in tog ledningen genom  Henry Martín. 2-0 och 3-0 följde innan slutsignal ljöd och Mexiko var klara för ännu en final i det kontinentala mästerskapet.

Inför den stundande finalen

Mexiko har upplevt en mängd Gold Cup-finaler genom åren, då främst med USA på andra sidan planen. Medaljerna har regnat över laget och med goda marginaler leder man den totala guld-ligan med hela elva titlar.

Panama har i sin tur gått hela vägen till final två gånger tidigare, men då har man fått lämna med ett silver. Båda dessa matcher har spelats mot USA, Mexikos stora rival i sammanhanget och det blir nu intressant att se hur laget ställer sig mot de absoluta giganterna.

Finalen i Gold Cup 2023 spelas under natten till måndag.


Borussia Dortmund - Real Madrid