Herrlandslaget i futsal ska spela nästa runda i VM-kvalet. Detta står klart efter två segrar och en oavgjord match i VM-kvalet i Karlskrona. Se resultat och målskyttar nedan.

Under helgen fram till och med igår (onsdag) så spelade Sveriges futsallandslag på herrsidan den första rundan i VM-kvalet mot VM 2024. Kvalgruppen spelades i Karlskrona där många valde att komma och besöka åtminstone Sveriges matcher.

I premiärmatchen så ställdes Sverige mot Albanien inför 1102 besökare som fick se blågult pulverisera albanerna. IFK Uddevallas Donat Gashi gav Sverige ledningen med 1-0 innan Petrit Zhubi satte dit tvåan efter drygt 20 minuter. Bara ett par minuter senare så gjorde Albanien ett självmål och sedan kunde Yanku Marrah helt punktera matchen och slutresultatet till 4-0 för Sverige. Bekväm svensk seger i premiären alltså.

I den andra matchen så väntade Andorra på Brinova Arena. Detta i en match som skulle bli ett rejält målkalas. Efter slutvisslan så stod Sverige som segrare med hela 6-2 trots underläge med 0-2 tidigt i matchen.

Med två segrar in till gruppspelets sista omgång så var mycket klart för Sverige. För att bärga gruppsegern så behövdes minst en poäng mot Österrike, något man fixade. 3-3 mot alplandet som hade mycket mer att spela för. I och med det oavgjorda resultatet så klev dessutom Österrike upp på fyra poäng i gruppen och knep andraplatsen.

Sverige vinner alltså sin kvalgrupp efter tre matcher och sju poäng. Ett bra facit för landslaget som nu ska tävla vidare i VM-kvalet i det så kallade ”Main Round” vilket är huvudrundan av VM-kvalet helt enkelt. Grupperna till detta lottas 6 juli.

Resultat och målskyttar från VM-kvalet

Notera att målskyttarna nedan är de svenska målskyttarna i respektive match.

Sverige – Albanien, 4-0

Målskyttar:
Petrit Zhubi, Donat Gashi, Yanku Marrah, självmål

Sverige – Andorra, 6-2

Målskyttar:
Fehim Smajlovic 2, Haidar Bejan, Petrit Zhubi, Fredrik Söderqvist, Noraldin Azizi

Sverige – Österrike, 3-3

Målskyttar:
Albert Hiseni, Noraldin Azizi, Adnan Cirak