Sveriges ordinarie backklippa Hanna Glas ska genomgå operation. Bayern München-stjärnan kommer därmed att vara borta från spel fram till VM nästa sommar, vilket gör att mästerskapet i Australien och Nya Zeeland kan vara i fara.

I förra veckan meddelade landslaget att Hanna Glas lämnade landslagssamlingen i Visby, inför VM-kvalmötet med Finland. Anledningen var en skadekänning, vilket inte kändes alltför allvarligt. Men under onsdagen kommer ett tungt besked.

I ett pressmeddelande meddelar Hanna Glas agentur, Neverland Management, att backen blir borta en lång tid framöver. Glas ska nämligen opereras, ett valfritt ingrepp, för att kunna vara tillbaka i form till VM nästa år.

– Hon ska göra ett valfritt ingrepp. Hon har valt att göra det och målet är att vara tillbaka till VM, säger backens agent Michael Kallbäck till Fotbollskanalen.

Med VM som mål hoppas nog både Hanna Glas och övriga fotbollssverige på att backen hinner tillbaka. Mästerskapet spelas sommaren 2023 med start 20 juli. Hanna Glas har sedan tidigare en historik av korsbandsskador.


Borussia Dortmund - Real Madrid